Страници

петък, 25 март 2016 г.

Най-важният човек на света



Най-важният човек на света


Хората сте сравнително просто устроени същества. На планетата Земя сте от десетки хиляди години, и просто си съществувате, без да подозирате нищичко.
Не сте наясно дали сте сами във вселената, не сте наясно дори дали с право се наричате разумен живот. Отговорът и на двата въпроса е “Не, идиоти такива!”
Въпреки тези неясноти обаче, развитието ви никога не е спирало и възходът от древните ви цивилизации до модерната ви епоха е видим в страниците на историята.

Това, което не го пише по страниците на вашата история, са истински важните неща. Или ако го пише, му викате митология. Дотолкова сте се объркали, че сте разхвърляли верните факти, до които единици през вековете случайно са достигали, в няколко митологии. Сега сигурно се чудите какво точно е вярно от историите, с които майките ви са ви приспивали, когато сте били малки и за вашите мозъчета все още е имало надежда.




Митологията на една от великите ви държави, Древна Гърция, е уцелила един от тези важни факти. Съвсем случайно, вярвам. Там се говори за титана Атлас, който придържа на плещите си целия небосвод, пазейки го да не се стовари върху земята.  Да, тази история. Вярна е. Или поне тогава е била вярна. Атлас е бил натоварен (ха-ха, схващате ли?) с тази тежка задача като първият пазач на човечеството. Противно на мита, не е бил титан и такива неща няма – абсолютно обикновен човек, избран да изпълнява дълг, който щял да се предава от поколение на поколение в рода му. Бремето (ха-ха, какъв съм шегобиец) да държи небето на раменете си, разбира се, е метафорично. Целта му, както и на всички негови наследници, е била да следи прогреса на цивилизациите и да го възпрепятства, когато това стане наложително.

В момента вероятно сте повдигнали недоверчиво едната си вежда и се чудите какви ги говоря. Та нали сте открили огъня, изобретили сте колелото, двигателя и още куп полезни джунджурии, не е ли това прогрес? И въпреки технологията, с която разполагате от десетилетия и усъвършенствате все повече, до този момент не сте успели да откриете дори и мъничка следа от друг интелигентен живот извън вашата планета. Според вас това е въпрос на време. Ще ви разочаровам малко. Видите ли, всички ние, останалите, не желаем да ни откривате. Твърде рано ви е да се присъединявате към нас. Всички следи от нас са си там, просто вие няма как да ги видите. Полагали сме големи старания през вековете, за да спънем прогреса ви. Съвсем малка група от вашите е била наясно с това в хода на историята ви. За да бъда по-конкретен, само един-единствен човек от цялата планета. Най-важният човек на света. Атлас е бил първият, на когото сме разкрили всичко, което оттогава насетне знаете като Вечният въпрос или Смисълът на живота. Дали сме му и доста отговорната сила да срива цивилизациите, които прогресират твърде рано. Чували сте за Атлантида. Египет. Вавилон. Рим. Няма нужда да ви изреждам, чели сте си историята. Няма и да влизам в детайли как точно Атлас е успявал да руши напредъка.

Та оттогава нататък, всеки негов потомък е имал една и съща задача. И винаги е бил единственият жив, който е знаел Смисъла на живота.

Ако сте останали с разказа ми дотук, веждите ви вече би трябвало да са смръщени, докато се питате дали всичко това означава, че някъде на планетата ви живее един такъв човек. Може би се питате дали не сте го засичали по алеите на супермаркета, в който пазарувате, или пък някога сте се сблъскали на тротоара на връщане от работа. Дали върши и други злодеяния? Известен ли е? Сигурно е човек с власт! Олеле, ами ако е политик и аз съм гласувал за него?

Спокойно. Не сте го виждали. Твърде вероятно е обаче той да е виждал вас. Не на живо, разбира се. Ето четирите основни неща, които трябва да знаете за Най-важния човек на света.

Най-важният човек има толкова невзрачно име, че дори самият той среща трудности да си го спомни. Най-важният човек на света живее в малка къщурка на нищожен тихоокеански остров от архипелага Френска Полинезия в Тихия океан. Най-важният човек на света живее сам.  Най-важният човек на света обича сок от манго.

Всеки негов ден е еднакъв с предишния. Сутрин излиза в горичката, обграждаща къщурката му, и набира пресните плодове на мангото. С тях си изстисква най-вкусния сок от манго, който може да бъде изстискан където и да било на Земята, и с чаша в ръка сяда през компютъра си.

Нищожният остров, макар и отдалечен на няколкостотин километра от най-близката суша, разполага с най-бързата интернет връзка на света. Свръхсекретните мрежи, които правителството на САЩ и НАСА използват, функционират на една осма от скоростта на тази, която използва Най-важният човек.  За наносекунди той може да свали произволна база данни от кой да е сървър, да я модифицира, и да я качи обратно там. Това и прави по цял ден.

В света, в който живеете днес, информацията достига всяка точка на планетата по-бързо от когато и да било. И понякога се появяват индивиди, които достигат до отговора на Вечния въпрос. Разбира се, преливащи от щастие, те бързат да го споделят с приятели, а след това пожелават и да направят тази информация публична. Но дори и сега, все още ви е твърде рано да я научавате.

Затова Най-важният човек на света изпълнява своята древна, тайна задача с усърдие и скорост. Ежедневно той следи абсолютно всички платформи за предаване на информация, на всички езици, на които те съществуват. Ако забележи дори и най-малкия признак на ярка мисъл, гениална идея или дори приятна хрумка, той трябва да реагира мигновено. Изтегля информацията, изтрива я и я подменя със снимка или видео на котка.

Този метод се е доказал като безупречен още от зората на цивилизацията. Всеки път, когато човечеството е било на прага на огромен прогрес в науката, е бивало залято с изображения на сладки котки. Котки, играещи си с прежда, котки, гонещи отразената от метал светлина, котки, завиращи се в много по-малки от тях кутии.

Логично, Най-важният човек на света разполага и с най-богатия архив от сладки котки на Земята. Той прихваща абсолютно всички изображения и клипове, които биват записвани във всеки един момент, във всеки край на планетата. И най-смешното е, че на вас изобщо не ви пука. Напротив, да гледате котки в интернет е любимото ви занимание, следвано близо от това да правите секс и да се избивате едни други. Историята ви има и други примери за това. Древните египтяни дори са стигнали дотам да обожествяват котките си. Колко сладко, наистина.

Привършвайки седмата си чаша мангов сок, Най-важният човек на света попада на още един фрагмент важна информация. Преди да успеете да премигнете, този фрагмент вече е шестминутно видео на котка, която седи върху капака на кутия за обувки и затиска друга котка, лежаща в кутията. Ха-ха-ха, казват си хората и отиват да правят секс.

Обикновено с четиринайстата чаша сок идва и времето, в което Най-важният човек трябва да поспи. Всяка нощ той оставя информационния поток да тече свободно, защото на сутринта ще го измени с няколко щраквания. Дори и нещо важно да е било прочетено от повече хора, то бързо ще изчезне и тези хора ще бъдат сметнати за откачалки. А на мястото на важното нещо ще стои котенце, което заспива с клюмваща в купичката мляко глава. Ха-ха-ха, казват си хората и отиват да се избиват едни други.

Ще дойде време, когато Най-важният човек на света трябва да предаде уменията си на свой наследник. Тогава той ще използва безкрайната си колекция от изображения на сладки котки, за да спечели сърцето на някоя жена в сайт за запознанства, за да извърши с нея втората най-популярна дейност на планетата.

Ще дойде и време, в което някой от неговите наследници ще трябва да спре своята работа. Когато на вие, хората, ще бъдете оставени да откриете начин да полетите отвъд звездите в търсене на Смисъла на живота и отговора на Вечния въпрос. Ще дойде време, в което ще разберете откъде сте се появили и накъде вървите. Ще дойде време, в което ще бъдете готови за всичко това.

Дотогава Най-важният човек на света ще пие сок от манго, ще разтърква уморените си от взиране в екрана очи, и ще подменя базите данни с лекота.

Защо ви разказвам всичко това и кой съм аз? Логично е, като се замислите. Разказвам ви истината, защото О, ТРЯБВА ДА ВИДИТЕ ТОВА! ТАЗИ КОТКА ИМА ТОЛКОВА КЪСИ КРАЧЕНЦА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СКОЧИ ОТ МАСАТА И ПАДА ВЪРХУ ПЛЮШЕНИТЕ ИГРАЧКИ НА БЕБЕТО!!! СПОДЕЛЕТЕ И СЕ АБОНИРАЙТЕ ЗА ОЩЕ ТАКИВА КЛИПЧЕТА!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow me